Seseorang itu tidak akan berkhayal jika dia sudah mengetahui.

Lihatlah juga di luar jendela hati ini agar pandangan lebih meluas.

Followers

Sunday, December 6, 2009

Perhimpunan Perwakilan Nasional JIM 2009

Kuala Kangar Bandar DiRaja, Masjid Ubudiah Bukit Candang kami jadikan tempat beriktikaf. Suasananya nyaman di puncat bukit menghidangkan ketenangan jiwa dan tubuh badan.

Dua hari ini aku bermusafir ke Kuala Kansar bersama isteriku Ida (JK Tugas-tugas Khas), Ustaz Mohd Rozee Abdul Razak (TYPD) , isteri beliau Eida Khairani Elias (KW) dan Nurazuawati Ahmad (AJK Wanita) untuk bersama dalam Perhimpunan Perwakilan Nasional JIM (PPN). Tempat yang di tuju ialah Kolej Islam Darul Ridzuan (KISDAR), Kuala Kansar, Perak. Tarikh yang dipilih 5 & 6 Disember 2009.


Duduk di sebelah YDP JIM Pulang yang baru Hj Taufek dan juga merupakan sahabat lama di dalam dunia dakwah dan tarbiah ini. Pernah berkongi banyak perkara-perkara yang serupa.

Tema perhimpunan “Membina Permuafakatan Ummah Alam Dilimpahi Rahmah” telah dikupas oleh Presiden Zaid Kamaruddin di dalam Ucapan Dasar beliau dengan bersemangat sekali. Ini kali ke 19 perhimpunan JIM di peringkat nasional ini diadakan. Sesedar aku, tiada yang aku tidak hadiri mungkin satu atau dua kali aku pun tidak berapa ingat. Seronok bertemu sahabat-sahabat seperjuangan yang datang jauh dan dekat. Dengan semangat ukhuwah yang sentiasa hangat mejadikan perjalanan PPN terus mengikut agendanya dengan lancarnya.

Kolej Islam Darul Ridzuan, Kuala Kangar, Perak tempat berlansungnya PPN 2009.

Bertemu dan mendengar pembentangan dan perbahasan mereka yang berjiwa besar memberi satu suntikan motivasi besar kepada kami para perwakilan. Boleh dikatakan sungguh berbaloi bagi membaik pulih prestasi diri kami ini.
Walaupun di rumah anak-anakku baru balik Nursyuhadah dari Pasir Gudang, Johor dan Nurhidayah dari Ipoh, Perak namun aku yakin mereka faham ini agenda emak dan ayah mereka. Aku sering berdoa agar anak-anakku ini dapat menyambung perjuangan kami ibu dan ayah mereka.

2 comments:

hentian said...

wuuiii... Tinggi bebeno songkok mike tu yop. Ngalahkan oghang beso-beso je tu ha...

hrusli61 said...

Tak ade nye Buu. Nasib bauk warne hitam weeh jike warne puteh orang gelor tukang masak kang.